top of page

11ONZE

11

ONZE.

11 de setembre: diada de Catalunya i caiguda de les torres bessones.

11, número de pisos de l'edifici on va viure els seus últims dies J.M. Espinàs.

11, número mestre de les arts per excel·lència.

Però sobretot, 11 són els petons que li feia l'Olga al seu pare, en J.M. Espinàs mentre aprenia a comptar. 

11ONZE és un projecte de Vero Cendoya que explora, mitjançant la dansa, l’univers de J M Espinàs basant-se en dos dels seus llibres més destacats: “El teu nom és Olga” i “I la festa segueix”. 

 

11ONZE, igual que els 4 últims espectacles de la Vero Cendoya, és una peça inclusiva, i té com a objectiu celebrar les diferències, i alhora suposa una continuació de la lluita de J.M. Espinàs per a la normalització de les persones amb Síndrome de Down. 

 

Aquesta peça cerca traduir i presentar, mitjançant la dansa, la literatura senzilla i contundent de l'autor, cercant un llenguatge de moviment proper i carregat d’imatges. 

 

Pensaments i memòries plens d'humor que les tres intèrprets presentaran a l'espectador mitjançant el mo-viment, la paraula, i la música en viu. 

“He hagut de pensar qui eres, quins eren els teus drets, que no eres com una d’aquelles —tantes— perso-nes que en l’escenari de la nostra vida ens hem acostumat a veure només com a extres, com a figures satè-l ·lit. He hagut de desprendre’m de la meva visió «jo» del món per poder comprendre que tu també ets un «centre» de vida humana, que tu ets tan «jo» —tan protagonista, doncs, tan únic i tan «principal»— en el teu univers com pugui ser-ho, en el seu, qualsevol altra persona.”

 

J.M. Espinàs, sobre l’Olga. 

Direcció: Vero Cendoya / Creació i Interpretació : Laia Martí, Vero Cendoya  i Adele Madau / Composició musical: Adele Madau / Producció: Lídia Serrat / Administració: Joan Fabregat / Projecte de Balla'm un llibre (Apdc) 

MANAGEMENT:

 

JAUME PRENAFETA 

 

+34 639 75 59 88

jaume@cardinal.cat

bottom of page