top of page

Vero Cendoya

Nascuda a Barcelona el 1976.

Vero Cendoya combina la seva carrera com intèrpret, professora, pintora, il·lustradora i coreògrafa.

Nascuda a Barcelona el 1976, Vero Cendoya combina la seva carrera com intèrpret, professora, il·lustradora i coreògrafa.

Es va formar com a ballarina en l'Institut del Teatre de Barcelona, després de graduar-se, va continuar la seva formació amb la companyia Trisha Brown Dance Company i Movement Research a Nova York el 2002 on va estudiar amb mestres com David Zambrano, Jenifer Monson, Jeremy Nelson, Kristie    Simson, Katy Duck, Julyen Hamilton, Nienke Rehoorst, entre altres. Com a actriu es va formar amb Txiqui Berraondo i contínua la formació amb cursos intensius amb Alejandro Catalán, Andrés Lima, Blanca Portillo i Pablo Messiez, entre altres.

Des del 2008 estudia teatre amb Txiqui Berraondo i continua la seva formació amb cursos intensius amb Alejandro Catalán, Andrés Lima, Blanca Portillo i Pablo Méssiez, entre altres. 

Com a intèrpret ha treballat amb figures com a Sol Picó, Mar Gómez, Olga Cobos, Peter Mika o Andrés Lima en el panorama nacional. A l'estranger, amb companyies com Inbal Pinto Dansi Company, Hans Werner Klohe, Le Boussniere, Veronika Riz i Steptex D. C.

 

I és assessora de moviment i coreògrafa dels espectacles DJT i L'ANGEL EXTERMINADOR de Blanca Portillo i assessora de direcció en companyies com a Sol Picó i Senza Tempo.

La seva última creació, BOGUMER, un espectacle inclusiu creat amb Isra Solà i estrenat l'abril del 2021 en el Mercat dels Flors, i alhora va crear un espectacle, ALOHA FROM HAWAII, en col·laboració amb coreògrafa Mar Gómez, estrenat al Festival Sismsògraf (2021). El 2019 crea ÓRDAGO A la GRANDE al costat d'Arantza Lopez, espectacle inclusiu dins del Festival Simbiòtic, al Teatre Nacional de Catalunya. També ha dirigit al costat de Jordi Pérez el projecte BARRICIDI que es va presentar al Festival GREC el 2019.

Segueix de gira amb LA PARTIDA, a teatres i festivals de més de 20 països d'Europa, Àsia i Llatinoamèrica, espectacle guanyador de diferents premis al 2015 i finalista a dos Premis Max 2016. També l'espectacle IF (l'Últim desig), creat al costat de la periodista Natza Farré i presentat a la Villarroel i la Sala Àtrium, a part de formar part del programa Barcelona Districte Cultural.

Des de fa 8 anys combina projectes artístics amb socials que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual i col·lectius vulnerables com HUNTING FOR THE UNICORN, INCURSIÓ SOCIAL, BARRICIDI, LA PARTIDA, K.A.E. TEATRE SOCIAL, entre altres.

En 2008 crea la seva pròpia companyia de dansa-teatre, Cia. Vero Cendoya, al llarg d'aquests 13 anys, ha desenvolupat tant projectes personals com col·laboracions, amb professionals nacionals i internacionals de diferents disciplines com a teatre, pintura, transformisme, música, poesia o futbol, centrant-se especialment en temes socials: projectes sobre el càncer de mama, l'autisme, el parricidi, la inclusió social... Les seves obres han estat representades en diversos festivals i teatres de tot el món.

 

PALMARÈS

 • Premi de la Crítica 2015 a Millor espectacle de carrer per la PARTIDA.

 • Premi Moritz de FiraTàrrega a Millor espectacle 2015 per la PARTIDA.

 • Finalista a 2 Premis MAX per la PARTIDA.

 • Finalista a dos premis DANSCAT (2012) a la trajectòria professional

 • Premio INCUBADORA del Festival Panorama per l'últim peix.

 • Premi al Millor curt internacional al Festival de Inshadow, Portugal, per l'ÚLTIM PEIX

 • Premi del Público en Festival Escènia de Teatre Jove, València, per Natures mortes d'una ànima.

 • Premi especial del públic en el XII Certamen Coreogràfic de Madrid per 18-28.

 • Adele Madau candidata a millor composició musical Premis Max 2021 per BOGUMER.

 • Vero Cendoya candidata a millor coreografia Premis Max 2021 per BOGUMER.

 • BOGUMER candidat a millor espectacle de dansa Premis Max 2021

bottom of page